بلاگ

سنسور پارک خودرو چیست؟

سنسور پارک خودرو چیست؟

سنسور پارک خودرو چیست؟ سنسور پارک که به سنسور پراکسیمتی نیز شهرت دارد، یکی از کاربردی‌ترین قطعات یدکی خودرو می‌باشد. این حسگر نقش موثری در کمک به راننده هنگام پارک نمودن خودرو داشته و راننده را از موانع احتمالی در هنگام پارک کردن آگاه می‌سازد. در کنار این حسگر می‌توان از مانیتور مولتی مدیا نیز استفاده کرد. این مانیتورهای اندرویدی به دلیل قابلیت نصب دوربین عقب و جلو می‌توانند به راننده در هنگام پارک کردن، کمک شایانی کنند. وجود چنین آپشن‌های جانبی نقش موثری در کاهش تصادفات و برخورد با موانع خواهد داشت که در این مقاله پارس آپشن قصد داریم بیشتر به آن بپردازیم.

معرفی سیستم سنسور پارک خودرو

سنسور پارک خودرو نوعی حسگر مجاورتی بودی و یکی از ضروری‌ترین آپشن‌های خودرو به شمار می‌رود که در هنگام پارک کردن خودرو، اشیاء مجاور را تشخیص می‌دهد و به کمک هشدار صوتی وجود مانع را به راننده هشدار می‌دهد. از آنجایی که این حسگر اغلب روی سپر عقب خودرو نصب می‌شود به آن سنسور دنده عقب نیز می‌گویند. اما در برخی موارد روی سپر جلوی خودرو نیز نصب می‌شود.

به کمک سنسور پارک خودرو نه تنها می‌توان امکان برخورد خودرو با اشیا و افراد خارج از دید راننده را کاهش داد، بلکه می‌توان پارکی بدون دردسر و ایمن به ارمغان آورد. همچنین این حسگر به عنوان سیستم کنترل فاصله نیز کاربرد دارد و برای زمان‌هایی که فضای پارک نسبتا کوچک است می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین با وجود این حسگر در فضاهای کوچک نیز بدون نگرانی می‌توانید اتومبیل خود را پارک کنید.

نحوه عملکرد حسگر پارک ماشین

افرادی که هنگام پارک کردن خودرو نمی‌توانند به خوبی از آینه‌های جانبی و نمای عقب خودرو استفاده کنند و بطور دقیق قادر به تخمین فاصله لازم بین شی و اتومبیل نیستند می‌توانند به کمک سنسور پارک خودرو به سادگی و با خونسردی کامل این کار را انجام دهند و دیگر نگران برخورد و خسارت نباشند. این حسگرها به راننده زمان کافی می‌دهد تا برای جلوگیری از برخورد و تصادف واکنش نشان دهد و با شنیدن اولین بوق پای خود را پدال ترمز بگذارد.

انواع حسگر پارک عقب

در حالت کلی دو نوع سنسور پارک خودرو در وسایل نقلیه امروزی تعبیه شده است که عبارتند از:

حسگرهای مجاورتی مافوق صوت

سنسورهای مافوق صوت روی سپر عقب نصب می‌شوند و مسافت بین حسگر و اشیا را اندازه‌گیری می‌کنند. این حسگرها به نحوی نصب می‌شوند که مشخص نباشند و برای ظاهر خودرو مشکلی ایجاد نکنند. حسگرهای مجاورتی مافوق صوت پالس‌های صوتی را منتقل می‌کنند و دارای کامپیوتر کوچکی هستند که زمان سپری شده بین ارسال پالس و بازگشت آن به واحد فرستنده را اندازه‌گیری می‌کنند. این کامپیوترها بسیار دقیق هستند و با تولید محاسبات آنی مسافت بین اتومبیل و شی را تعیین می‌کنند.

این سیستم متصل به یک سیستم هشدار شنیداری می‌باشد. به میزانی که فاصله بین ماشین و شی کمتر باشد بوق‌ها ممتد و سریع‌تر هستند. در برخی از خودروها شدت سیگنال‌ها روی مانیتور نصب شده روی داشبورد نمایش داده می‌شود. تنها مشکل این سیستم این است که تنها اجسام روی زمین را تشخیص می‌دهد، بنابراین ممکن است برخی اجسام را تشخیص ندهد.

سنسور مجاورتی الکترومغناطیسی

نوع دوم سنسور پارک خودرو، حسگرهایی هستند که با استفاده از پالس‌های الکترومغناطیسی کار می‌کنند. این حسگرها با ارسال فرکانس‌های الکترومغناطیسی می‌تواند هرآنچه در مسیر خودرو قرار دارد را تشخیص دهد. مزیت سنسورهای الکترو مغناطیسی این است که محدودیت سیستم‌های مافوق صوت را ندارد و می‌تواند اشیای بیشتری را تشخیص دهد.

اغلب خودروهای دارای سنسور مجاورتی الکترومغناطیسی مجهز به دوربین هستند و زمانی‌ که در جهت معکوس حرکت می‌کنید تصویر عقب خودرو روی مانیتور نمایش داده می‌شود و به راننده کمک زیادی می‌کند.

مزایای استفاده از سنسور پارک خودرو

اصلی‌ترین هدف سنسور دنده عقب کاهش احتمال تصادفات و برخوردها در هنگام پارک کردن خودرو می‌باشد. وجود این حسگر روی خودرو می‌تواند مزایای دیگری از جمله موارد زیر به همراه داشته باشد:

کاهش اثر نقاط کور در زمان پارک
کوتاه شدن مدت زمان پارک خودرو
کم شدن تصادفات در زمان پارک

محدودیت‌های سنسور عقب خودرو

سنسور پارک خودرو با وجود تمام مزایایی که دارد، نواقص و محدودیت‌هایی هم دارد که عبارتند از:

  • در صورت کثیف بودن، حسگر عملکرد صحیحی نخواهد داشت.
  • اشیا با ارتفاع کم و همچنین اشیای نازک توسط سنسور قابل تشخیص نیستند.

برای خرید بهترین و باکیفیت‌ترین نمونه‌های سنسور پارک خودرو می‌توانید با ما در فروشگاه پارس آپشن در ارتباط باشید. مشاوره رایگان فروش انواع آپشن‌های خودرو از تخصص‌های ما می‌باشد.