بلاگ

سیستم هشدار نقطه کور خودرو چیست؟

سیستم هشدار نقطه کور خودرو

در هنگام رانندگی ممکن است راننده نتواند تمام خودروها، موتورسیکلت‌ها و دوچرخه‌های نزدیک به اتومبیل خود را ببیند. حتی باوجود آینه بغل و عقب نیز راننده دید کاملی نسبت به محیط اطراف و نقاط کور نداشته باشد. با پیشرفت فناوری‌ها و تکنولوژی‌های خودرو سازی امروزه آپشن‌های زیادی از جمله مکان یاب خودرو، سنسور پارک خودرو، سیستم هشدار نقطه کور و …. به خودروها افزوده شده‌اند تا بتوانند ایمنی راننده و سرنشینان خودرو را بیش از پیش تامین کنند. در این مقاله پارس آپشن قصد داریم شما را با ویژگی‌های سیستم نقطه کور خودرو آشنا کنیم.

نقاط کور خودرو به چه نقاطی گفته می‌شود؟

نقاط کور خودرو شامل دو طرف کناری و عقب خودرو می‌باشد که دید راننده به این نواحی محدود است. عدم اطلاع از این نقاط به خصوص در هنگام تغییر لاین می‌تواند منجر به تصادف شود.

دید راننده عبارت است از مقدار مسافتی که راننده می‌تواند اشیا را ببیند و تشخیص دهد. میزان دید راننده به عوامل مختلفی از جمله

  • آب‌وهوا
  • و طراحی خودرو

بستگی دارد. عوامل دیگری نظیر شیشه جلو، داشبورد و ستون‌ها نیز روی دید راننده تاثیر دارند. چنانچه آینه‌های بغل خودرو در موقعیت مناسب قرار داشته باشد، نقطه کور به میزان زیادی کاهش می‌یابد و  هیچ جسمی از دید راننده مخفی نخواهد بود. اما با این وجود تنها وجود آینه برای حل مشکل نقطه کور کافی نیست. زیرا موقعیت آینه‌ها می‌تواند تغییر کند و از سوی دیگر نگاه دائم به آینه‌ها برای راننده خوشایند نیست. برای رفع این مشکل خودروسازان سیستم هشدار نقطه کور را طراحی کرده‌اند.

سیستم هشدار نقطه کور چیست؟

سیستم هشدار نقطه کور یا فناوری تشخیص نقاط کور (BSD) اولین بار توسط شرکت ولوو توسعه یافت. تشخیص نقاط کور یکی از تکنولوژی‌هایی است که به کمک سایر فناوری‌ها دید 360 درجه برای راننده فراهم می‌کند. این تکنولوژی بدون توجه به سرعت اتومبیل به راننده کمک می‌کند هرآنچه در حالت طبیعی در دید او قرار ندارد را مشاهده کرده و به میزان زیادی از برخورد و تصادف جلوگیری شود.

در این سیستم سنسورهایی در زیر آینه‌های جانبی نصب می‌شوند و به محض فعال شدن توسط راننده، امواج با طول موج کوتاه را منتشر می‌کنند. امواج منتقل شده به دلیل داشتن طول موج کوتاه می‌توانند وضعیت دقیق‌تری از نقاط کور به راننده ارائه دهند. این امواج به صورت مداوم و بدون توقف منتشر می‌شوند، در نتیجه زمانی که جسمی در مقابل آنها قرار گیرد و مسیر انتشار آنها را قطع کند، سنسور پیامی به کامپیوتر خودرو (ECU) منتقل می‌کند. این پیام به صورت هشدار به راننده انتقال داده می‌شود و راننده را از وجود جسم آگاه می‌سازد. پیام هشدار ممکن است روی مانیتور اندروید جلو راننده یا چراغ نصب شده در گوشه آینه‌های جانبی نمایش داده شود.

انواع فناوری تشخیص نقاط کورم

دو نوع سیستم هشدار نقطه کور در خودروها استفاده می‌شود:

  1. فناوری هشدار وجود مانع در نقطه کور خودرو
  2. سیستم هشدار نقطه کور با فرمان اضطراری خودکار

فناوری هشدار وجود مانع در نقطه کور خودرو

در صورتی که مانعی در نقطه کور راننده وجود داشته باشد این سیستم از طریق صوت یا تصویر به راننده هشدار می‌دهد. لازم به ذکر است که این سیستم می‌تواند دارای هشدار چرخش نیز باشد که در هنگام تغییر لاین ویا چرخش به چپ و راست و در صورت وجود مانع راننده را مطلع می‌سازد.

سیستم هشدار نقطه کور با فرمان اضطراری خودکار

زمانی که راننده بخواهد به چپ یا راست بپیچد ویا تغییر لاین دهد، ممکن است از سیستم هشدار نقطه کور اخطاری دریافت کند. در این حالت سیستم به صورت خودکار کنترل فرمان و ترمز را به دست می‌گیرد و مانع پیچیدن و تغییر لاین می‌شود.

نحوه عملکرد سیستم هشدار نقطه کور

این سیستم از سنسورهای راداری که در هر دو طرف خودرو و نزدیک به عقب خودرو قرار گرفته‌اند، استفاده می‌کند. زمانی که اتومبیل یا هر وسیله دیگری در در نقطه کور خودرو تشخیص داده شود، علامتی روی آینه بغل ظاهر می‌شود.

همچنین در زمان خروج از پارک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر اتومبیلی به خودروی شما نزدیک شود، این سیستم به شما هشدار می‌دهد. در این حالت علامت چشمک زن روی آینه بغل خودرو به راننده هشدار می‌دهد و همچنین به صورت صوتی نیز هشدار می‌دهد.

همانطور که اشاره شد این سیستم امواج با طول موج کوتاه را ارسال می‌کند و سپس امواج برگشتی را دریافت می‌نماید و به این صورت مانع یا خودروهایی که در نقطه کور شما قرار دارند، شناسایی می‌شوند. به علاوه این سنسورها قادر به تشخیص رنگ سیاه آسفالت و رنگ سفید خط‌کشی‌های خیابان نیز هستند.

نکات استفاده از هشدار نقطه کور

  • گاک کردن آلودگی، گل و لای و برف از سنسورهای هشدار نقطه کور
  • مطالعه دفترچه راهنمای سیستم برای آشنایی با انواع علائم و هشدارها
  • طراحی هشدار نقطه کور برای بزرگراه‌ها و سرعت مجاز رانندگی در بزرگراه‌ها است و عدم عملکرد خوب آن در سرعت‌های پایین و یا سرعت‌های خیلی زیاد
  • نگاه به اطراف در هنگام پیچیدن و یا تغییر لاین با وجود نصب بودن سیستم هشدار نقطه کور