بلاگ

کوییک و مشخصات این هاچ بک کراس

کوییک

سایپا کوییک اگرچه به عنوان  فیس لیفت تیبا و نسخه هاچ بک ساینا شناخته می‌شود، اما با این وجود یکی از هاچ بک کراس‌های موفق در بازار داخلی می‌باشد و با وجود پلتفرم قدیمی و پیشرانه 8 سوپاپ M15 توانسته به فروش خوبی دست یابد. کوییک به دلیل طراحی نسبتا قابل قبول بدنه، آپشن‌های مناسب و هزینه‌های پایین نگهداری توانسته به فروش مناسبی دست یابد. این خودرو به دلیل مشخصات فنی، کیفی و ایمنی نسبتا ضعیف همچنان یک گزینه ایده‌آل و برازنده خودروسازان با سابقه کشور محسوب نمی‌شود و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد پیشرفت بیشتر مشخصات باطنی این محصول نیز باشیم. با پارس آپشن همراه باشید تا با جزئیات بیشتر این خودرو آشنا شویم.

بررسی طراحی داخل کوییک

کابین سایپا کوییک به اندازه بیرون آن پیشرفت پشمگیری نداشته و در مقایسه با تیبا شاهد اندکی برتری هستیم. اگرچه طراحی برخی از طعات داخلی این خودرو نظیر تودری‌ها، کنسول میانی، نشانگرها و… مورد بازنگری قرار گرفته و تغییراتی داشته است، اما به اندازه بیرون خودرو تغییراتی در آن قابل مشاهده نیست.

در نسخه فول اتوماتیک این خودرو تغییرات و اصلاحات محسوس‌تر می‌باشد و شاهد افزودن آپشن‌هایی همچون مانیتور اندروید کوییک، سردنده زیباتر، استارت بدون کلید و دربرخی مدل‌ها نظیر کوییک R پلاس شاهد فرمان D کات و تودوزی چرمی دو رنگ هستیم که موجب شده تا کابین این خودرو اندکی مدرن‌تر به نظر برسد.

از دیدگاه فضاسازی نیز با توجه به انتظاری که از ماشین هاچ بک وجود دارد، شرایط قابل قبولی دارد و سرنشینان عقب نیز با مشکل کمبود فضا برای پا و سر نظیر آنچه در پژو 206 شاهد بودیم، روبرو نیستند. اگرچه محفظه صندوق عقب این خودرو جای محدودی دارد اما این فضا برای این کلاس بدنه کاملا طبیعی و در سطح سایر رقبا می‌باشد.

طراحی بدنه سایپا کوییک

در ابتدای ورود این سایپا کوییک به بازار، انتقادهایی به این طراحی وجود داشت. برخی عدم هماهنگی فرم تخم مرغی بدنه با شکستگی‌های خشن دماغه، ظاهر این خودرو را اندکی نامتناسب می‌دانستند. اما گذر زمان نشان داد که طرفداران این طراحی از مخالفان آن بیشتر هستند. به خصوص که در این رده قیمت هیچ خودرو جذاب و خوش چهره‌ای نداریم که توانایی رقابت با ظاهر نسبتا جدید محصول سایپا را داشته باشد.

بنابراین می‌توان از سایپا کوییک به عنوان فیس لیفت موفق روی بدنه تیبا یاد کرد. زیرا این محصول با طراحی خشن‌تر و همچنین نصب اِلمان‌های مختص هاچ‌بک‌کراس‌ها نظیر روف‌رک‌ها و فلاپ‌های پلاستیکی توانسته تا حدود مناسبی قدیمی بودن پلتفرم خود را پنهان، و نظر جوانان و خانم‌ها را به خود جلب نماید.

لازم به ذکر است نسخه فول اتوماتیک کوییک به علت داشتن مواردی همچون چراغ‌های روشنایی در روز و رینگ‌های آلومینیومی ظاهر شیک‌تری نسبت به نسخه پایه خود دارد.

مشخصات فنی سایپا کوییک

زیر کاپوت کوییک همان موتور 1.5 لیتری تنفس طبعی با کد M15 تیبا تعبیه شده است. از مزایای پیشرانه M15 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه نگهداری پایین
  • دوام قابل قبول
  • و مصرف سوخت متوسط

از نقاط منفی این پیشرانه می‌توان به عملکرد خشک همراه با صدا و لرزش زیاد در دورهای بالا اشاره کرد که در گاهی موجب آزار سرنشینان می‌شود.

مجهز به دو نوع جعبه دنده برای انتقال سرعت می‌باشد. اولی گیربکس 5 سرعته دستی قدیمی است که چندان نرم و وران عمل نمی‌کند. دومی جعبه دنده اتوماتیک CVT که محصول شرکت بلژیکی پانچ می‌باشد و مدتی است روی کوییک و ساینا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در صورت تنظیم بودن موتور و سالم بودن تمام سنسورها این خودرو مصرف سوخت قابل قبولی دارد.

امکانات کوییک دستی

نسخه دستی سایپا کوییک از امکانات بسیار مبتدی و ساده‌ای برخوردار است که با توجه به قیمت این خودرو کاملا طبیعی استو اما نسخه اتوماتیک کوییک مجهز به آپشن‌های تکمیلی است که در این رده خودرو انصافا رضایت بخش است. برخی از مهم‌ترین امکانات این کوییک اتوماتیک عبارتند از:

  • سیستم ورود و کیلس استارت کوییک
  • سیستم مالتی مدیا با نمایشگر 7 اینچی
  • نویگیشن
  • دوربین دنده عقب
  • کروز کنترل کوییک
  • فرمان برقی
  • ترمز کمکی BAS
  • جعبه دنده خودکار
  • چراغ‌های روشنایی در روز
  • کامپیوتر سفری
  • و..