بلاگ

رنو ساندرو و هرآنچه باید از آن بدانید!

رنو ساندرو

رنو ساندرو و هرآنچه باید از آن بدانید را در این مطلب برای شما قرار داده‌ایم. رنو ساندرو یکی از خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی در بازارهای جهانی ایت که توسط داچیا، یکی از زیر مجموعه‌های کمپانی رنو تولید می‌شود. ساندرو نسخه هاچبک تندر 90 یا L90 است که 8 سال بعد از L90 وارد بازار شد. این هاچبک از نظر ظاهری شباهت زیادی به هاچ بک‌های داخلی دارد و می‌توان گفت یکی از خودروهای پرفروش در بازار ایران است. این هاچبک با گیربکس اتوماتیک و دستی قابل خریداری می‌باشد. البته تولید نسل اول ساندرو در ایران در سال 1398 به علت تحریم‌ها متوقف شد. اما عرضه نسل سوم این خودرو رد بازارهای جهانی از سال 2020 میلادی (1399) آغاز و یکی از پرفروش‌ترین خودروها در اسپانیا و کشورهای شمال آفریقا است. برای آنکه پیش از خرید بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید، در پارس آپشن زیر و بم این خودرو را به چالش کشیده‌ایم.

داستان طراحی و تولید رنو ساندرو

ساندرو خودرویی است که می‌توان آن را محصول مشترک کشور فرانسه و رومانی دانست. برای ساخت این خودرو کمپانی فرانسوی رنو و داچیای رمانی با همکاری هم دست به کار شدند تا خودرویی ترکیبی طراحی و تولید کنند. در ماه سپتامبر سال 2007 حاصل همکاری این دو شرکت، رونمایی از خودرو داچیا ساندرو بود که سه سال پیش راهی بازار ایران شد و با نام رنو ساندرو به شهرت رسید.

پایه و اساس شکل ظاهری این خودرو روی پلتفرم L90 طراحی و پیاده‌سازی شده است و در بازارهای مختلف کشورهایی مثل ایران، روسیه، مصر، آفریقای جنوب، مکزیک و آمریکای جنوبی رواج دارد و با نان رنو ساندرو شناخته می‌شود. این خودرو تاکنون در نسل‌ها و مدل‌های مختلفی ارائه شده است مه در حال حاضر در ایران نسل اول این ماشین توسط شرکت پارس خودرو عرضه می‌شود.

نمونه‌های فیس لیفت این خودرو در بازار جهانی عرضه شده است که امیدواریم در بازار ایران نیز شاهد آن باشیم. زیرا این نمونه ظاهری شیک‌تر و لاکچری‌تر دارد و بدون شک در ایران با استقبال خوبی روبرو خواهد شد.

مشخصات فنی خودرو ساندرو

رنو ساندرو در حال حاضر توسط داچیا در نمونه‌های بنزینی و دیزلی تولید می‌شود. اما در ایران به دلیل محدودیت‌های خودروهای دیزلی، نوع دیزلی آن ارائه نمی‌شود. در ایران هم اکنون شاهد اولین نمونه از این خودرو هستیم که به صورت بنزینی ارائه می‌شود و در حال حاضر به دو صورت اتوماتیک و دستی به فروش می‌رسد. در جدول زیر می‌توانید ویژگی‌های ساندرو در نمونه‌های دستی و اتوماتیک را مشاهده نمایید.

مشخصات رنو ساندرو – دستی رنو ساندرو – اتوماتیک
حجم موتور (سی‌سی) ۱۵۹۸ ۱۵۹۸
تعداد سیلندر ۴ ۴
تعداد مجموع سوپاپ ۱۶ ۱۶
حداکثر قدرت خروجی ۱۰۵ ۱۰۵
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت) ۱۷۵ ۱۷۰
شتاب صفر تا صد (به ثانیه) ۱۰.۵ ۱۱.۵
نوع جعبه دنده ۵ سرعته دستی ۴ سرعته اتوماتیک
حجم باک (لیتر) ۵۰ ۵۰
مصرف سوخت سیکل ترکیبی (لیتر در ۱۰۰ کیلومتر) ۶.۷ ۸.۳
طول (میلی‌متر) ۴۰۲۰ ۴۰۲۰
عرض (میلی‌متر) ۱۷۴۶ ۱۷۴۶
ارتفاع (میلی‌متر) ۱۵۳۴ ۱۵۳۴
وزن خالص (کیلوگرم) ۱۱۰۵ ۱۱۴۶
استاندارد آلایندگی یورو ۴ یورو ۴
تایر (اینچ) ۱۵ ۱۵

آپشن‌های رنو ساندرو

همانطور که اشاره شد اولین نسل داچیا ساندرو نزدیک به 10 سال پیش رونمایی شد. بدون شک آپشن‌هایی که خودروها 2018 دارند روی این خودرو گنجانده نشده است. با این وجود تولید کنندگان برخی از آپشن‌ها نظیر:

را برای این خودرو طراحی و به بازار عرضه نموده‌اند تا رانندگان بتوانند از یک خودرو لاکچری‌تری بهره‌مند شوند. از جمله آپشن‌هایی که روی این خوردو وجود دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چراغ مه‌شکن جلو
  • آینه‌های جانبی برقی مجهز به گرم‌کن
  • سیستم صوتی مجهز به پورت USB
  • چهار بلندگو
  • کنترل سیستم صوتی زیر غربیلک فرمان
  • قفل مرکزی به‌ همراه کنترل از راه دور
  • سیستم ضد سرقت

بررسی میزان ایمنی خودرو رونو ساندور

اگرچه سیستم ترمز به میزان زیادی گویای کیفیت و ایمنی هر خورویی است. اما المان‌های دیگری نیز باید برای ایمنی خودرو در نظر گرفته شود تا بتوان به امنیت و ایمنی یک خودرو امتیاز داد. برای نمونه وجود کیسه‌های هوا روی خودرو ضروری است. رنو ساندرو دارای دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو می‌باشد. همچنین برای ایمنی کودکان قلاب‌های ISOFIX در نظر گرفته شده است تا ایمنی کودکان بیشتر حفظ شود.

نزدیک به یک سال بعد از عرضه این خودرو به بازار، Euro NCAP امنیت رنو سادرو را به چالش کشید و امتیازات محافظتی به این خودرو داد که برای سرنشینان و عابران به شرح زیر است:

  • سرنشینان بزرگ‌سال: سه ستاره از ۵ ستاره
  • سرنشینان خردسال: چهار ستاره از ۵ ستاره
  • از عابران پیاده: یک ستاره از ۵ ستاره

ویژگی‌های ساندرو در عمل

ماحصل نظر سنجی‌های حاصل از افرادی که تجربه سواری و رانندگی با رنو ساندرو دارند، به شرح زیر می‌باشد:

  • قوای محرکه خوب و توان و نیروی حرکتی قابل قبول
  • خستگی در رانندگی در مسیرهای طولانی ( که البته این خستگی صرفا به دلیل طراحی ساده آن لحاظ شده است)
  • توانایی عملکرد خود در پیچ‌ها
  • قدرت مانور و حرکت روی جاده‌های مختلف
  • چابک بودن خودرو به ویژه در نمونه دستی
  • مصرف بالای سوخت
  • فرمان نیمه هیدرولیک و خشک

با توجه به نظرات فوق و با وجود برخی مشکلات، می‌توان ساندرو را خودرویی نرم و سازگار معرفی کرد.